Κύριο περιεχόμενο

Ψηφιακές Εκτυπώσεις offset - Ψηφιακό Τυπογραφείο

Περιοδικά ·  Διαφημιστικά Έντυπα ·  Αφίσες ·  Φυλλάδια ·  Προσπέκτους ·  Βιβλία

Εφημερίδες ·  Folders ·  Ημερολόγια ·  Καρτολίνες·  Κάρτες ·  Επιστολόχαρτα ·  Φάκελα

Προσκλήσεις ·  Ετικέτες ·  Αυτοκόλλητα ·  Τιμολόγια ·  Μπλόκ ·  Ετικέτες ·  Χάρτες

Οδηγίες για την σωστή δημιουργία των αρχείων για εκτυπώσεις offset.

1) Ποτέ μην στέλνετε αρχείο σε RGB, είναι απλά χρώματα οθόνης και όχι εκτύπωσης. Στέλνετε τα αρχεία σας μόνο σε CMYK.

2) Η δουλειά σας θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο σε σχεδιαστικό πρόγραμμα. Παρακαλούμε στείλτε αρχεία ps, eps, prn, tiff, με embedded τις φωτογραφίες αν υπάρχουν ή pdf υψηλής ανάλυσης. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι πάντα CMYK και σε 300 dpi ανάλυση.

3) Πριν στείλετε το αρχείο μετατρέψτε σε γραμμικό τις γραμματοσειρές σας, δηλαδή convert to curves αν δουλεύτε σε Corel Draw και create outlines σε illustrator & In Design.

4) Το αρχείο θα πρέπει να έχει αρχική ανάλυση 300 dpi (σε φυσικό μέγεθος).

5) Το μοντάρισμα πολλών αναπαραγωγών σε ένα φύλλο ή πολυσέλιδων εντύπων γίνεται για πρακτικούς λόγους απο εμάς.

6) Όταν κλείνετε το αρχείο σας σε pdf, προτιμήστε version 6 ή νεότερη, ανοίξτε πάλι από το Acrobat πριν μας το στείλετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν «χτύπησε» κάτι.

7) Χρησιμοποιείτε πάντα σκάλα τετραχρωμίας CMYK ή παντονιέρα για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα της μακέτας και ποτέ την οθόνη σας.

8) Ειδικά χαρτιά απορροφούν πολύ χρώμα (π.χ χαρτιά γραφής & χαρτιά αυτογραφικά) αλλάζοντας κάποιες φορές σημαντικά το χρωματικό αποτέλεσμα της μακέτας σας.

9) Σημαντικό! Όλα τα αρχεία θα πρέπει να έχουν σημεία κοπής. Προσθέτουμε πάντα 5 χιλιοστά σε κάθε πλευρά για το λεγόμενο ξάκρισμα (bleed) και τηρούμεαπόσταση από την εκτυπωτική επιφάνεια 5 χιλιοστά εσωτερικά σε κάθε πλευρά, για να μην χαθούν γράμματα κλπ.

10)Σε Corel Draw ξεκινάτε καινούργιο αρχείο και στο layout επιλέγετε page setup. Στην επι-λογή size, ορίζετε σαν μέγεθος το αρχείο που θέλετε να πάρετε εκτυπωμένο. Δίνετε εντολή για bleed 5 χιλιοστών και στην επιλογή page επιλέγετε show bleed area για να βλέπετε το ξάκρισμα σας. Τηρείτε απόσταση 5 χιλιοστών εσωτερικά σε κάθε πλευρά για να μην χαθούν γράμματα κλπ.