Κύριο περιεχόμενο

Η COPYEXPRESS πρωτοπόρος εταιρεία γραφικών τεχνών στην Ελλάδα, Με εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης, προσφέρει μοναδικές λύσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων με την υπηρεσία της ψηφιακής εκτύπωσης ταπετσαρίας.Το μεγάλο προτέρημα της ψηφιακά εκτυπωμένης ταπετσαρίας είναι πως δεν έχει περιορισμού στην διάσταση, στην ποσότητα, στο σχέδιο, στο χρώμα και την ύφη.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία   Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

Είναι πραγματικά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Η ψηφιακή εκτύπωση ταπετσαρίας πραγματοποιείτε σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας με φωτογραφική ποιότητα.Η αντοχή των χρωμάτων σε εσωτερικό χώρο είναι εγγυημένη εφ όρου ζωής ενώ η ανάλυση της εκτύπωσης φτάνει τα 1440 dpi.Η δυνατότητα παραγωγής αγγίζει τα 1000 τετραγωνικά ημερησίως.Τα μελανιά που χρησιμοποιούμε ποικίλουν ανάλογα τον τύπο της ταπετσαρίας που εκτυπώνουμε. Οι τύποι των μελανιων είναι solvent, UV και υδατοδιαλιτά.Σημαντικό είναι πως έχουμε την δυνατότητα εκτύπωσης και λευκού μελανιού, το όποιο μας επιτρέπει να εκτυπώσουμε επάνω σε σκουρόχρωμες επιφάνειες αλλά και να δημιουργήσουμε ιδικά εφέ. Για την εκτύπωση της ταπετσαρίας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό σχέδιο ή να το δημιουργήσουμε εμείς για εσάς,αρκεί να μας πείτε την ιδέα σας. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε  ανάμεσα από χιλιάδες σχέδια   από την παρακάτω ιστοσελίδα φωτογραφικού υλικού.

www.Shutterstock.com

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

Τα 4 βασικά βήματα για την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου

1
Προτού ξεκινήσετε, ελέγξτε αν η επιφάνεια του τοίχου είναι κατάλληλη ή απαιτούνται στοκαρίσματα και τριψίματα. Επειτα, υπολογίστε στον τοίχο το φάρδος της ταπετσαρίας. Για να μην ξεφύγετε από την ευθεία, σημειώστε με μολύβι τρία σημεία (ψηλά-μέση-χαμηλά) που θα σας βοηθούν να ευθυγραμμίζετε εύκολα το φύλλο της ταπετσαρία τη στιγμή της τοποθέτησης.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

2
Απλώστε την ειδική κόλλα (την προμηθεύεστε από χρωματοπωλεία) με ρολό στις μεγάλες επιφάνειες και με πινέλο σε γωνιές, γύρω από τις κάσες και τα σοβατεπί. Μην αγχώνεστε. Η κόλλα δεν στεγνώνει γρήγορα. Αρχίστε να εφαρμόζετε την ταπετσαρία με ηρεμία.

3
Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή και βεβαιωθείτε ότι είναι ίσια τοποθετημένη, λειάνετε την επιφάνεια με μια πλαστική σπάτουλα. Σε ευαίσθητες επιφάνειες χρησιμοποιήστε τη βούρτσα της σκούπας. Σκουπίστε με ένα υγρό Vitex για να φύγουν τυχόν υπολείμματα κόλλας.

4

Τέλος, κόψτε όση ταπετσαρία περισσεύει με ένα κοπίδι. Χρησιμοποιήστε την ακμή της σπάτουλα σαν οδηγό για να κόψετε με ακρίβεια. Με το πίσω μέρος του κοπιδιού μπορείτε να λειάνετε τυχόν «φουσκαλίτσες» έχουν απομείνει στην επιφάνειά της.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

1.
Ε. Πόσα είδη ταπετσαρίας υπάρχουν?
Α. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 9 είδη ταπετσαρίας και είναι τα εξής:

1.1 Χάρτινες
1.2 Βινυλικές (δερματίνης κλπ)
1.3 Υφασμάτινες
1.4 Γυάλινες
1.5 Φυσικά υλικά (bamboo, sisal κλπ)
1.6 Καμβάς
1.7 Mεταλλικές
1.8 Πετρώματα

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

2.
Ε. Ποιες από αυτές είναι οι πιο ανθεκτικές?
Α. Με σειρά αντοχής:

2.1 Βινυλικές
2.2 Καμβάς
2.3 Πετρώματα
2.4 Γυαλί
2.5 Υφασμάτινες
2.6 Μεταλλικές
2.7 Χάρτινες
2.8 Bamboo

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

3.
Ε. Σε τι διαστάσεις βγαίνουν οι ταπετσαρίες?
Α. Οι ταπετσαρίες βγαίνουν σε:

3.1 Τρέχοντα μέτρα [από 70cm μέχρι 1.30M φάρδος]
3.2 Ρολλά [συνήθεις διαστάσεις 0.52Μ x 10.00Μ ή 0.70M x 10.00M]
3.3 Πάνελ [χωρίς συγκεκριμένες διαστάσεις]
3.4 Customized διαστάσεις

Τα παραπάνω μεγέθη διαφέρουν ανά εργοστάσιο, συλλογή και σχέδιο. Δηλαδή δεν βγαίνουν όλες οι ταπετσαρίες σε όλες τις προαναφερόμενες διαστάσεις.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

4.
Ε. Είναι όλες οι ταπετσαρίες κατασκευασμένες για επαγγελματική χρήση?
Α. Ναι, όλες οι ταπετσαρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικούς χώρους αναλογικά με τις εκάστοτε απαιτήσεις [δυνατότητα καθαρισμού, αντοχή στη τριβή κλπ.] σίγουρα μερικές ποιότητες είναι πιο ευαίσθητες από άλλες , όπως bamboo, χαρτί κλπ Σε περίπτωση που απαιτούνται πιστοποιητικά όπως ISO, βραδυκαυστότητας, αντί-μικροβιακά, CΕ κλπ, θα πρέπει να γίνει ζήτηση από τα εργοστάσια.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

5.
Ε. Μπορούν οι ταπετσαρίες να έρθουν σε επαφή με νερό?
Α. Το βινύλιο, ο καμβάς, και η δερματίνη συνήθως δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την επαφή τους με το νερό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ενδείκνυνται για εξωτερική χρήση. Στο οπισθόφυλλο κάθε συλλογής υπάρχει το χαρακτηριστικό σήμα [κυματάκια] όπου όσο περισσότερα είναι τα κύματα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή της ταπετσαρίας κατά την επαφή της με το νερό. ΔΕΝ συνιστάται η χρήση τους σε μπάνια αλλά έπειτα από πρωτοβουλία του πελάτη, μπορεί να προταθεί η κάλυψη της ταπετσαρίας από ένα προστατευτικό τζάμι, ρητίνη ή fiberglass για να αποφεύγεται η επαφής τους με το νερό. Σε μπάνια με υδρατμούς προτείνουμε καθόλου τη χρήση, ενώ σε wc και πάλι με την ευθύνη του πελάτη.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

6.
Ε. Μπορούν οι ταπετσαρίες να έρθουν σε επαφή με τη φωτιά?
Α. Όχι, ΔΕΝ συνιστάται η επαφή της ταπετσαρίας με την φωτιά. Παρότι όλες σχεδόν οι ταπετσαρίες διαθέτουν πιστοποιητικά βραδικαυστότητας, για λόγους ασφαλείας δεν συνιστάται η επαφή τους με τη φωτιά. Μπορούν να εφαρμοστούν στο τζάκι [στην καμινάδα και τους παράπλευρους τοίχους] αρκεί να μην έρχεται η φλόγα σε επαφή με τον τοίχο. Ακόμη και υλικά που στη πρωτογενή μορφή τους έχουν σχετική αντοχή στις φλόγες [πέτρα, γυαλί, δέρμα κα] για το αποτέλεσμα ταπετσαρίας απαιτούνται και ορισμένα επιπρόσθετα υλικά που δεν επιτρέπουν την επαφή με τη φωτιά.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία

7.
Ε. Οι ταπετσαρίες πρέπει να εφαρμόζονται μόνο σε τοίχο?
Α. Όχι, οι ταπετσαρίες μπορούν αν εφαρμοστούν στις περισσότερες λείες επιφάνειες όπως ξύλο, mdf, γυψοσανίδα, γυαλί κλπ. Είναι βασικό η επιφάνεια να είναι λεία για να μη διαγράφονται στην ταπετσαρία τα ελαττώματα του τοίχου. Σε περιπτώσεις που θα εφαρμοστεί η ταπετσαρία σε εναλλακτικές επιφάνειες του τοίχου, συνιστάται η συνεννόηση με ειδικευμένο τεχνικό.

8.
Ε. Πώς καθαρίζονται οι ταπετσαρίες, πλένονται ?
Α. Aλλες καθαρίζονται και άλλες όχι. Αυτό έχει να κάνει με το υλικό της εκάστοτε ταπετσαρίας και την αντοχή της στο νερό [ένδειξη με κυματάκια στο οπισθόφυλλο], ωστόσο, σχεδόν ποτέ δεν θα χρειαστεί να τις πλύνετε. Πάντως οι ταπετσαρίες αντέχουν περισσότερο από την απλή βαφή.

9.
Ε. Πώς μπορώ να βγάλω μέτρα της ταπετσαρίες που χρειάζομαι?
Α. Για να αποφευχθούν τυχόν λάθη, τα μέτρα βγαίνουν πάντα από έμπειρους τεχνικούς.

Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε ταπετσαρία